Als stenen konden spreken - René Lust - BouwCenter Filippo, BeverwijkVoorwoord

 

René Lust - BouwCenter Beverwijk
Rene Lust, Vestigingsleider
BouwCenter Filippo Beverwijk
Rob Benning
Rob Benning,
BouwCenter Filippo Beverwijk

Ruud Rozemeijer
Ruud Rozemeijer,
Foto's en muren-webmaster


Uitleg website

Onder de knop "Muren" staan de rubriek Huizenhoog (alle afleveringen op volgorde), door onszelf gespotte muren en door lezers ingezonden muren.

Door te klikken op een van de foto's opent u onderliggende informatie.

Voor Huizenhoog: links de originele tekst, en boven het stukje uit de NVM Huizenhoogkrant. Klik en de tekst wordt vergroot. De foto rechtsonder is niet te vergroten.

Tussen oktober 2004 en maart 2010 schreef ik met veel plezier de tweewekelijkse rubriek in het "NVM Huizenhoog" krantje. Sinds de publicatie van Huizenhoog is beëindigd, heb ik me meer op deze website gericht. En in november 2010 heb ik het boekje "Als stenen konden spreken...", 88 Pagina's, prijs € 14,95, uitgebracht.

Ik begrijp dat het niet voor de hand ligt om een rubriek en website over muren te beginnen, maar door mijn werk bij BouwCenter Filippo in Beverwijk kom ik dagelijks in aanraking met mensen die op zoek zijn naar stenen.

Door het enorme aanbod van stenen kunnen mensen soms slecht tot een keuze komen, of men heeft moeite om een beeld te vormen van het eindresultaat wanneer de stenen verwerkt zijn. Wat het dan goed doet, is een foto van een al gerealiseerde muur, of een verhaal over de toe te passen sortering. De steen gaat spreken voor de mensen, de muur krijgt als het ware een gezicht.

Met deze ervaringen was ik in 2004 naar de krant getogen. Daar moest men wel even wennen aan het idee, maar Rob Toman van De Kennemer was direct enthousiast. Bij de eerste stukjes was het nog een beetje aftasten met wat korte zakelijke tekst, maar later bevatten ze een A4tje aan woorden en leestekens.

Op deze website kunnen we naast de tekst meerdere foto's plaatsen. Hiermee kunnen we vaak een duidelijker beeld van een muur of gebouw geven.

Ik vind dat de inhoud van de stukjes niet te technisch moet zijn. (hier zijn de vakbladen voor) en probeer het verhaal over de muur aan te laten sluiten bij zaken uit het dagelijkse leven. Helemaal blij ben ik wanneer men het stukje met een glimlach op het gezicht leest. Dat dit gebeurde, bleek uit de enthousiaste reacties die ik ontving over de inhoud van Huizenhoog. En nu met de website komen ook steeds meer enthousiaste reacties binnen.

wp55ed59a1.png
wpccc660a8.png
wpeeec08bb.png

Wat jammer is, is dat men niet alle krantenrubrieken heeft gelezen. Daar biedt deze website ook uitkomst. Op de site staan alle Huizenhoog-afleveringen, voorzien van de originele tekst (Rob Toman schreef deze tekst naar mijn mond) en de originele foto.

De Huizenhoog-foto’s werden door Rob Benning van BouwCenter Filippo Beverwijk op zeer vakkundige manier bewerkt, zodat ze toonbaar waren voor de krant. Wat hij van mijn scheef genomen, onderbelichte en/of bewogen foto’s nog wist te maken, staat gelijk aan toverkunst.

Vanaf januari 2008 kreeg ik er een fotograaf bij in de persoon van Ruud Rozemeijer, familie van mijn vrouw. U zult zijn naam dan ook onder veel foto's tegenkomen. Hij is de laatste jaren ook mijn muren.info webmaster.

De foto’s voor Huizenhoog werden genomen in het verspreidingsgebied van De Kennemer, in de regio Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest, Wijk aan zee en Castricum. Op de website staan daarnaast ook foto's uit heel Nederland, en zelfs enkele uit het buitenland.

We hebben de website sinds het einde van Huizenhoog ingedeeld in de oorspronkelijke pagina's uit Huizenhoog, Ingezonden muren en na Huizenhoog door ons zelf gespotte muren. Tevens staat op de website veel informatie over murentechniek: metselverbanden, voegkleuren en -typen, enz.

Mocht u tips hebben, laat dan een berichtje achter in ons gastenboek, of e-mail aan . Ik wens u veel kijk- en leesplezier en mogelijk steekt u er iets van op. Eerlijkheidshalve moet ik bekennen, dat ik leer van mijn eigen rubriek. Ik mag dan wel een mening hebben over muren, de inhoud van de rubriek is niet allemaal parate kennis. Maar daar zijn bronnen als internet een ideale oplossing voor. Zie het maar als een vorm van zelfstudie.

René Lust.

wp979e4874.png
wpf399b081.png
wpcc788693.png

Besmet met het murenvirus? Schroom niet om er een foto van te schieten,
als je het adres maar noteert. E-mail de bijlage aan


Bouwcenter Filippo :: .
© 2019 BouwCenter Filippo